17. abr., 2018

Pensant en Risoteràpia

Hola com esteu? (posa aquí la teva resposta................)

Em jugaria un pèsol a què el 99% de les respostes immediates, és a dir, el que us ha vingut al pensament de seguida ha estat la paraula “Bé”.

Si és el teu cas, et convido a que facis una respiració, tanquis els ulls i et tornis a fer la pregunta. Probablement la resposta hagi canviat. Felicitats!!!

Si el resultat s'assembla a un “trist”, “emocionada”, “satisfet”, “enamorat”, “cansada”, “rabiós”, “il.lusionada”, “tranquil.la”,... has connectat per un moment amb tu mateix. Aquest petit exercici t'aporta sinceritat amb tu mateix, independentment de la pressió de respondre o “d'estar” de la manera que els altres esperen de tu.

La societat en què vivim ens condiciona i ens modela des de petits deixant poc marge per al desenvolupament de les nostres habilitats innates. Això fa que sovint els adults visquem com si anessim amb el pilot automàtic, sense gaire o gens espai per a l'alegria, la il.lusió o la creativitat.

Fa anys que s'està estudiant la importància de la recuperació del Joc en el món adult. S'ha demostrat que la pràctica continuada del Joc ens connecta amb el nostre nen interior i com amb aquesta connexió recuperem moltes sensacions com l'emoció, l'alegria, l'entusiasme, la passió, la creativitat o l'empatia, per exemple.

La Risoteràpia i el Coaching Lúdic són disciplines que treballen per assolir aquest objectiu. El poder sanador del Riure i els beneficis del Joc són un complement indispensable que caldria portar a sobre dia a dia, com un complement més, igual que portem el mòbil o les claus de casa. Us asseguro per experiència pròpia i per testimonis d'alumnes que amb la pràctica continuada de la Risoteràpia o el Coaching Lúdic es produeix un canvi en la qualitat de vida.

Aquest canvi és important en general però problablement ho és més en situacions familiars on hi ha un malalt. En aquests casos les persones, malalts i familiars, pateixen un desgast afegit tant físic com emocional. La Risoteràpia i el Coaching Lúdic són unes eines molt potents de regeneració energètica. Ens obliguen a estar en el moment present i ens ajuden a gaudir de l'experiència a través del cos deixant descansar una mica la ment i les seves exigències.

La meva experiència amb malalts d'Alzheimer no és diferent que la que tinc amb d'altres grups d'adults. En cada taller em meravello dels resultats. Comprovo com un grup d'adults es transforma al llarg de la sessió. Veig com les “boires”, els nervis o les vergonyes deixen pas a cares de felicitat, de calma, d'amor i satisfacció.

Us animo a que no us creieu res del que us he dit sinó que ho proveu i comproveu per vosaltres mateixos.

Després de dotze anys treballant amb grups segueixo il.lusionada i convençuda del poder transformador del Riure i el Joc.

María Rodríguez Sandía

Compartir esta página